We willen allemaal jong zijn

0

Onderhand weet iedereen wel dat er verschillen zitten tussen generaties. Toch kan dit niet sterker benadrukt worden dan door beelden.

In dit filmpje van ruim 9 minuten worden de Babyboomers en de generaties X en Y ‘besproken’. Kenmerken van generaties worden gelardeerd met beelden van maatschappelijke ontwikkelingen, waarvan uiteraard muziek onderdeel uitmaakt.

Het filmpje is de resultante van verschillende onderzoeken door het Braziliaanse BOX1824. Dit onderzoeksinstituut is gespecialiseerd in gedragswetenschappen en consumententrends.  Hoewel het filmpje dus enigszins een marketinginsteek heeft, is het ook zeer interessant voor HR-professionals. Deze krijgen immers meer inzicht in de motieven van de verschillende generaties werknemers.

Eén van de belangrijkste conclusies is dat de generatie Y, wereldwijd 2,3 miljard zielen groot, momenteel erg veel invloed heeft. Deze generatie staat bovenaan de beïnvloedingspiramide en heeft veel invloed op ouderen én op jongeren na hen. Ze hebben zelfvertrouwen, zijn onafhankelijk en benutten de vele online communicatiemiddelen om zich te uiten.

Bekijk dus dit hele leuke filmpje. Al was het alleen maar om jeugdherinneringen op te halen….

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.