Wajongers: ‘Scherpe afspraken met werkgevers nodig’

0

Mirjam Sterk van het CDA vindt dat er ‘scherpe afspraken’ gemaakt moeten worden met werkgevers om jongeren met een handicap in te zetten in hun bedrijf. Dit in het kader van de wet Werken naar Vermogen.

Vandaag wordt het overleg met staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken over de wet Werken naar Vermogen hervat.

Sterk vindt dat, naast afspraken met de werkgevers, er een taak is weggelegd voor het onderwijs en de jeugdzorg om jongeren buiten de Wajong-regeling te houden.

Afspraken cao’s
VNO-NCW meldt vandaag dat inmiddels in 36 procent van de cao’s die dit jaar zijn afgesloten, afspraken zijn gemaakt over het in dienst nemen van Wajongers. Een verbetering. Gemiddeld wordt momenteel op iedere honderd werknemers een Wajonger aangenomen. meldt de werkgeversorganisatie

Actieplan
Het CDA hoopt met de site www.elkaarversterken.nl reacties van werknemers en werkgevers te oogsten waarmee een actieplan kan worden opgesteld om Wajongers meer arbeidsperspectief te bieden.

Twijfels over verlagen uitkering
De partij heeft twijfels over de plannen om de Wajong-uitkering te verlagen of zelfs te schrappen als de jongere door het huishouden waar hij in verkeert al wordt voorzien van goede zorg.

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.