Vooral MKB kan kosten besparen door payrolling

1

Met name kleine ondernemingen kunnen kosten besparen door personeel onder te brengen bij payroll-dienstverleners.

Dat is de belangrijkste uitkomst van recent onderzoek door Ernst & Young in opdracht van Please Payroll.

De kernvraag van het onderzoek is: wanneer is payrolling vanuit kostenperspectief voor ondernemingen een interessant alternatief? Om dit te bepalen is gekeken naar de opbouw van personeelskosten voor een bedrijf.

Uitvoerings- en beheerskosten per medewerker
Namens Ernst & Young hebben twee studenten aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) onderzocht of er een verband bestaat tussen de uitvoerings- en beheerskosten per medewerker die door een werkgever worden betaald en het aantal medewerkers dat bij deze werkgever in dienst is. Met de uitvoerings- en beheerskosten worden de additionele kosten bedoeld die bovenop de loonkosten (incl. bijbehorende werkgeverslasten) en sociale premies komen.

Resultaten
Uit de resultaten van het medio 2009 gepubliceerde onderzoek blijkt dat de dienst ‘payroll’ op basis van de uitvoerings- en beheerskosten eerder een gunstig alternatief voor kleinere ondernemingen is, dan voor grotere ondernemingen (vanaf ca. 40 werknemers). De uitvoerings- en beheerskosten van ondernemingen met relatief weinig werknemers zijn per medewerker namelijk hoger dan bij ondernemingen die veel medewerkers in dienst hebben.

De samenvatting met de voornaamste conclusies van het onderzoek is op te vragen bij Please Payroll.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Edu Andriesen op

    Uw conclusie is juist. De Stichting SOMS heeft dit onderzocht. Via payrollingleveranciers.nl kan meer informatie worden verkregen.