Dit verwachten werknemers van HR

0

De meeste werknemers zijn optimistisch en betrokken wat betreft hun werk. Toch zijn er wel wat verbeterpunten, waar HR-teams de nodige aandacht aan kunnen schenken.

Dat blijkt uit ‘The Workforce View in Europe 2017’ dat is uitgevoerd in opdracht van HR-dienstverlener ADP. Voor dit onderzoek werden bijna 10.000 werknemers in acht Europese landen bevraagd. In Nederland deden 1300 werknemers mee.

Verbeterpunten voor HR

Hoewel de meeste Europese werknemers in het onderzoek aangeven optimistisch te zijn over hun werk, zijn er wel verbeterpunten. De onderzoekers wijden een speciaal hoofdstuk aan acties die HR-teams kunnen ondernemen om beter te voldoen aan de verwachtingen van werknemers van HR. ‘Het is belangrijk dat ontevredenheid en verbeterpunten niet over het hoofd worden gezien en dat HR-teams hier de nodige aandacht aan schenken’, aldus de onderzoekers.

Verwachtingen werknemers

Dit is de top 5 van zaken die werknemers van HR verwachten:

1. Opleidingsmogelijkheden

32% van de werknemers geeft aan dat zij verwachten dat HR hun cursussen aanbiedt. Uiterst belangrijk, schrijven de onderzoekers van het rapport. Want voor de betrokkenheid en het behouden van werknemers moet je het personeel op de toekomst  voorbereiden.

2. Nieuw talent werven

25% van de werknemers verwacht hulp bij talentmanagement. Werknemers veranderen vaker van functie en een efficiënt en effectief wervingsproces draagt daar aan bij. Werkgevers moeten daarom de talentbehoeften van werknemers strategisch plannen om ervoor te zorgen dat zij hierin ondersteund worden.

3. Loopbaanadvies en –ontwikkeling

23% van de werknemers verwacht dat HR hen ondersteunt bij loopbaanadvies en –ontwikkeling. Hier geldt eigenlijk hetzelfde argument als bij de opleidingsmogelijkheden: voor de betrokkenheid en het behouden van werknemers moet je het personeel op de toekomst  voorbereiden.

4. Welzijn en gezondheid

22% van de werknemers verwacht ondersteuning van HR bij hun welzijn en gezondheid. Van flexibel werken tot stressbewustwordingsprogramma’s en ergonomie; er zijn talloze manieren waarop werkgevers voor een gelukkiger en gezonder personeelsbestand kunnen zorgen, aldus de onderzoekers.

5. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

20% van de werknemers verwacht van HR salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

6. Verbeteren bedrijfscultuur

17% van de werknemers vindt dat HR moet ondersteunen bij het verbeteren van de bedrijfscultuur.

Meer weten over het onderzoek onder Europese werknemers van ADP? Het volledige onderzoek is hier te downloaden >>>

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.