Verpleeghuis vraagt personeel of het wel gemotiveerd is

0

Verpleeghuis Altenova in Arnhem heeft een enquête onder haar personeel verspreid met de vraag of het wel gemotiveerd is. Dit schrijft Zorgvisie.

Het verpleeghuis is na klachten van familieleden van bewoners en cliënten in aanraking gekomen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en onder toezicht geplaatst. Bewoners zouden urenlang in hun eigen ontlasting hebben gelegen of amper gekleed in hun stoel zijn neergezet, zo melden familieleden eerder. Het verpleeghuis wil nu weten hoe het met de motivatie van haar personeel is gesteld, aldus Zorgvisie.

Hart
"Wij willen weten of het hart van de medewerkers nog bij deze groep bewoners ligt", zegt Piet Hein Jonkergouw, bestuurder van zorgaanbieder Pleyade in De Gelderlander. Jonkergouw: "Niemand die bij ons werkt, heeft de intentie het niet goed te doen. Maar wat we wel zien en horen is dat er medewerkers zijn die niet meer aan een bewoner vragen hoe laat hij naar bed wil of wat hij graag zou willen doen. Als dat gebeurt mis je net dat wat wij van een medewerker vragen."

Betrekken
Het verpleeghuis heef zich nu ook voorgenomen om de familieleden meer bij de zorg te betrekken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.