Studiebeurzen voor waterstudenten

0

Ruim 20 enthousiaste en talentvolle mbo’ ers, hbo’ ers en masterstudenten maritieme techniek, delta- en watertechnologie ontvingen 12 november een studiebeurs ter waarde van twee jaar school- of collegegeld. De beurzen zijn een initiatief van Topsector Water, het samenwerkingsverband van bedrijven, onderzoekers en overheid op het gebied van water.

Investeren

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu reikte de beurzen uit tijdens de Innovatie-estafette, waar toponderzoekers en innovatieve ondernemers elkaar ontmoeten en doorbraken worden getoond op het terrein van slimme steden, duurzaam gebruik van grondstoffen en groen transport. De beurzen worden beschikbaar gesteld door werkgevers uit de watersector. De watersector (maritieme techniek, delta- en watertechnologie) heeft nadrukkelijk gekozen beurzen aan te bieden op het niveau van mbo, hbo en wo-master. Volgens de sector moet voor de toekomst vroegtijdig geïnvesteerd worden in zowel gouden handjes als knappe koppen.

40.000 vacatures

De komende jaren zijn in de hele watersector 40.000 vacatures te vervullen. Door het uitgeven van de beurzen willen overheid en bedrijfsleven jongeren stimuleren een carrière ‘ in het water’ te kiezen. De Topsector Water verwacht dit jaar nog eens 50 beurzen beschikbaar te kunnen stellen.

Bron: Rijksoverheid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.