Samenwerking UU en OSA bij personeelsvraagstukken

1

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht en OSA, Institute for Labour Studies gaan nauw samenwerken op het terrein van multidisciplinair onderzoek rond arbeidsmarkt- en personeelsvraagstukken.

Het onderzoek zal zich richten op verschillende, arbeidsmarktgerelateerde vraagstukken, zoals flexibiliteit, levensloop, participatie van zowel ouderen als jongeren, activerend arbeidsmarktbeleid, beloning, ondernemerschap, arbeidsmarktreïntegratie, mobiliteit en migratie. De onderzoekers zullen gebruik kunnen maken van de gerenommeerde arbeidsmarktpanels die OSA al sinds de jaren tachtig onderhoudt.

Coordinating Societal Change

Het werkterrein van dit nieuwe samenwerkingsverband sluit nauw aan bij het focusgebied ‘Coordinating Societal Change’ van de Universiteit Utrecht. Hierin wordt onderzoek gedaan naar de vraag hoe organisaties, families en individuen omgaan met en reageren op maatschappelijke en institutionele veranderingen. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan de globalisering van de economie, de vergrijzing, de individualisering en informatisering van de samenleving en de diversiteitsproblematiek.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. emely dekkers op

    Een interessante ontwikkeling!
    Ik blijf graag op de hoogte, aangezien ik mij als HRM adviseur specialiseer in de participatie van de senior medewerker.
    Hoe kan ik de resultaten van jullie onderzoeken ontvangen?