P&O’er heeft hart voor de zaak, maar last van manager

0

P&O ers in de publieke sector houden van hun werk en zien zichzelf graag als spin in het web van de organisatie. Opvallend, als belangrijkste obstakel in het werk wordt vooral de eigen leidinggevende gezien.

Dat blijkt uit een onderzoek van Driessen HRM heeft samen met TNS Nipo onder meer dan 350 P&O’ers uit de publieke sector.

P&O’ers in beeld
P&O’ers in de publieke sector zien hun dagelijks werk veelal als een prettige uitdaging. Bijna 60% van de mannen en net geen 70% van de vrouwen waardeert zijn of haar baan op die manier. Gemiddeld ziet slechts 4% van de ondervraagden de huidige baan vooral als een dagelijkse druk op de schouders. Jongere P&O’ers (tot 30 jaar) hebben het vaak zwaarder. Gemiddeld ervaart 1 op de 8 (12%) van de P&O’ers onder de 30 jaar zijn of haar baan als een dagelijkse last die ze met zich meedragen.

Midden in de organisatie
P&O’ers staan in hun dagelijkse werk graag midden in de organisatie. Twee op de drie ondervraagden willen graag als een spin in het web fungeren met veel contacten in de organisatie. Slechts weinigen zien een HRM-functie waarbij ze op abstract niveau het HRM-beleid voor de komende jaren bepalen als een ideale baan. Gemiddeld gaat daar bij slechts 1 op de 8 ondervraagden het hart sneller van kloppen.

Belangrijke belemmering
Als de P&O’ers in de publieke sector wel iets in de weg zit om zijn/haar werk goed uit te voeren dan wordt de eigen leidinggevende als eerste genoemd. Het lastige daarbij is dat de leidinggevende vaak wordt vereenzelvigd met de organisatie als geheel. De leidinggevende kan het ‘Hart voor de zaak’ dus maken of breken door een bepaalde arbeidsrelatie te creëren.
De tweede belemmering die genoemd wordt om zijn/haar werk goed uit te voeren is volgens de ondervraagden de eigen persoonlijkheid. Opvallend, P&O’ers tot 30 jaar zoeken de belangrijkste belemmeringen voor de uitvoering van hun werk vooral bij zichzelf, bijvoorbeeld door gebrek aan motivatie en specifieke kennis. De groep in de leeftijd tussen de 30 en 40 twijfelt van alle leeftijdscategorieën weer het minste aan zichzelf.

HR over de organisatie
Meer dan de helft van de P&O’ers geeft aan dat het met het hart voor de zaak wel goed zit binnen de organisatie en een kwart beoordeelt het met een voldoende. Opvallend, gemiddeld denkt 2 op de 3 dat vrouwen een groter hart voor de zaak hebben dan mannen.
Ook zijn er duidelijke verschillen per sector. P&O’ers binnen de overheid zijn naar verhouding minder positief over het hart voor de zaak van hun collega’s. Eén op de 8 waardeert het hart voor de zaak binnen de overheid als ‘matig’ en 3% waardeert het hart voor de zaak zelfs als ‘zeer slecht’. Binnen de overige sectoren in de publieke sector vindt slechts 3% het hart voor de zaak ‘matig’.

Hard gewerkt
Er wordt hard gewerkt in de publieke sector. Als de ondervraagden hun organisatie vergelijken met andere organisaties in de publieke sector, dan vindt bijna de helft dat de eigen collega’s dagelijks een paar stappen extra zetten in hun werk. 1 op de 10 geeft zelfs aan dat het hart voor de zaak binnen hun organisatie veel sterker is dan gemiddeld.

Lees ook: 5 rollen voor de HR-manager van morgen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.