Personeel besteedt dagelijks 10 minuten aan sportzomer

1

Bazen verwachten dat hun werknemers deze zomer dagelijks gemiddeld 10 minuten van hun werktijd besteden aan praten over het EK voetbal of het volgen van live-uitzendingen over het sportevenement.

Met de Tour de France zal het personeel volgens de werkgevers gemiddeld 5 minuten van de werkdag bezig zijn. Hetzelfde geldt voor de Olympische Spelen.

Verloren tijd kost 1 miljard euro
Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde rapport ‘Sportzomer 2012’ van onderzoeksbureau Panteia, waarvoor 788 werkgevers zijn bevraagd. Panteia heeft berekend dat de tijd die werknemers zullen besteden aan de diverse sportevenementen deze zomer, het bedrijfsleven iets meer dan 1 miljard euro kost.
 
De meeste ondernemers (71 procent) denken niet dat hun eigen bedrijf door de sportzomer aan arbeidsproductiviteit verliest. Volgens 62 procent levert ondernemend Nederland als geheel wel aan productiviteit in door de sportevenementen.

Teamgeest
Maar het praten over en samen kijken naar sport kan volgens de baas ook goed zijn voor het bedrijf, omdat het zorgt voor plezier op het werk en een versterkte teamgeest. De kosten en opbrengsten van de sportzomer zijn volgens 59 procent van de werkgevers in evenwicht; 13 procent verwacht dat de opbrengsten hoger zijn dan de kosten.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Misschien een idee om eens een onderzoek te doen wat het geneuzel en getreuzel van onze politici ons jaarlijks kost. Zeven weken katshuis, het Kunduz, Lente, vijfpartijen akkoord en n?g leeft onze bevolking in grote onzekerheid. Dus wat gaat de volgende ronde ?onderhandelingen? ons kosten aan verloren tijd.