Oudere werknemer voelt zich fitter

0

Oudere werknemers denken dat ze vitaler zijn dan in werkelijkheid het geval is. Jongere collega’s zijn minder positief over hun fitheid.

Deze conclusie is gebaseerd op de jaarlijkse bedrijfsgezondheidsindex van gezondheidmanagementsbureau LifeGuard waarvoor 9.000 werknemers ondervraagd zijn.

Werknemers in de categorie zeventigplus waarderen hun eigen vitaliteit met 72 punten uit 100. Veertigers gaven zichzelf 70 punten, twintigers beoordeelden hun gezondheid, leefstijl, lichamelijke fitheid en vitaliteit 68 punten.

De onderzoekers vragen zich wel af hoe ze de hoge score van de oudere werknemers moeten verklaren. De werknemers op leeftijd gaven namelijk wel aan dat ze zich meer wilden ontplooien. Waarschijnlijk zijn de werkende zeventigplusser vooral te vinden in hoogopgeleide beroepen, waarin ze geen fysieke arbeid hoeven te vinden. De jongeren leggen volgens de onderzoekers de lat vaak te hoog: ze willen succesvol zijn, ervaren meer werkdruk en voelen zich daardoor waarschijnlijk minder vitaal.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.