‘Nederlandse bedrijven nemen weer personeel aan’

0

Nederlandse productiebedrijven hebben in januari weer flink personeel geworven.

Het personeelsbestand groeide afgelopen maand in het sterkste tempo sinds juni 2007, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse vereniging van inkoopmanagers (Nevi).

Bedrijven hebben het personeelsbestand uitgebreid om hun productiecapaciteit te vergroten. Het aantal ontvangen nieuwe orders en het groter geworden vertrouwen in de markt waren de redenen voor het aannemen van personeel.

De zogenoemde PMI-inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie kwam in januari op dezelfde stand uit als in december: 57,5. Een stand boven de vijftig wijst op een stijging van de industriële activiteit, een score daaronder duidt op een daling.

Volgens de Nevi nam de productie voor de negentiende maand op rij toe. Er kwamen meer orders binnen, met name uit exportlanden. Het is de vierde maand op rij dat het aantal nieuwe orders toenam. De voorraad van gereed product nam af.

De gemiddelde verkoopprijs steeg fors in januari. De inflatie bleek de grootste van de afgelopen 31 maanden. Bedrijven rekenen hogere kosten door aan hun klanten, aldus het Nevi.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.