Medewerkers IT-bedrijven minder tevreden

0

Werknemers van IT-bedrijven en zakelijke dienstverleners zijn in toenemende mate ontevreden.

In het jaarlijkse onderzoek van zakenblad Incompany krijgen bedrijven in deze sectoren relatief vaak een onvoldoende van hun personeel. Vooral de verminderde baanzekerheid en opleidingsmogelijkheden zijn daar debet aan.

In het algemeen heeft de crisis een beperkte invloed op de tevredenheid van werknemers, blijkt uit het onderzoek onder ruim 6500 werknemers. Binnen de industrie blijven de rapportcijfers gelijk, bij de overheid, media en telecombedrijven lopen zij langzaam op.

Bij banken, verzekeraars, energiebedrijven en in de detailhandel is de tevredenheid voor het tweede achtereenvolgende jaar iets teruggelopen. IT-bedrijven en zakelijke dienstverleners scoren een stuk lager. Maar er zijn uitzonderingen, want IT-bedrijf Sogeti krijgt van zijn personeel een 7,6 en scoort daarmee het beste. Ook vorig jaar stond dit bedrijf al bovenaan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.