‘Leeftijdsopbouw Defensie moet beter’

0

Het nieuwe kabinet moet zorgen voor een evenwichtiger leeftijdsopbouw bij Defensie om de organisatie betaalbaar te kunnen houden. Dat blijkt uit het personeelsrapport dat demissionair minister Eimert van Middelkoop maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Verandering binnen defensie

Het geringe aantal medewerkers dat de organisatie verlaat, de vergrijzing onder het burgerpersoneel en de omvang van de groep oudere militairen blijven volgens hem zorgwekkend. Een oplossing voor het probleem is er niet direct. Het is financieel aantrekkelijk om meer jongeren in dienst te hebben, maar de praktijk vraagt volgens Defensie juist om ervaren, deskundig en daardoor duurder personeel.

,,Om veranderingen tot stand te brengen, zal het noodzakelijk zijn de opbouw van de defensieorganisatie aan te passen”, schrijft Van Middelkoop. Defensie kampt al jaren met een fors personeelstekort. De belangstelling voor een baan bij de krijgsmacht is groot, maar er is mede door bezuinigingen weinig geld om nieuwe mensen aan te nemen.

Strenger selecteren

Daarom is het ministerie genoodzaakt selectief te werven. Fysiek zware (gevechts)functies en functies voor onderofficieren krijgen voorrang. Daar horen echter hogere keurings- en selectie-eisen bij, waardoor er meer uitvallers bij deze functies zijn. Het totale uitvalpercentage nam tussen juli 2009 en eind juni dit jaar toe van 43,5 procent naar 50,6 procent. De personele bezetting is momenteel iets meer dan 86 procent. Vorig jaar was afgesproken dat dit in 2010 95 procent moet zijn en in 2015 98 procent.

Lees ook:
> Defensie blaast opleiding 467 nieuwkomers af
> Ook Defensie wil meer vrouwen aan de top

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.