Kabinet wil tekort technici aanpakken

1

Vandaag start het kabinet een nieuw offensief tegen oplopende personeelstekorten in de techniek.

Samen met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven kiezen de ministers van EL&I, OCW en SZW voor een aanpak die meer jongeren overtuigt dat een carrière in de techniek de toekomst heeft. Het offensief om tot meer technici te komen bestaat uit zes stappen, van voorlichting, via scholing naar het vasthouden van jongeren die eenmaal voor techniek hebben gekozen.

Te weinig technici
Er kiezen momenteel te weinig jongeren voor een technische opleiding. Tegelijk gaat de komende jaren een groot aantal technici met pensioen. Hierdoor ontstaat tot 2016 een tekort van 170 000 technici, verdeeld over alle opleidingsniveaus. Een tekort aan bijvoorbeeld dakdekkers, bankwerkers en storingmonteurs.

Bron en meer informatie:
De website van de Rijksoverheid »

Zie ook:
‘Nijpend tekort aan technici’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hoezo tekort? Heel leuk dat we jongeren triggeren voor de techniek. Maar zullen we eerst zorgen dat alle werkloze 40 plussers met een technische opleiding werk krijgen. Ik heb een stapel CV’s met fantasische kandidaten oudere techneuten. Maar daar staan bedrijven dus niet op te springen….moet allemaal jong, goedkoop en wild zijn…. alle know how gaat verloren. Straks moeten we allemaal Chinees praten.