‘Jongeren kwetsbaar op de werkvloer’

2

Jongeren zijn vaker slachtoffer van ongevallen op de werkvloer dan oudere werknemers. Jaarlijks worden gemiddeld 19.000 jongeren van 15 tot 24 jaar behandeld bij de spoedeisende hulp als gevolg van een ongeluk op het werk en gemiddeld overlijden er jaarlijks 8 jongeren na een arbeidsongeval.

Dat meldt VeiligheidNL dinsdag.

Volgens de veiligheidsorganisatie maakt gebrek aan ervaring en jeugdige onbezonnenheid jonge werknemers kwetsbaar. De organisatie is dinsdag de campagne ‘Werkbuddies’ gestart om het aantal ongevallen terug te dringen. Tijdens de campagne worden oudere, ervaren werknemers één op één gekoppeld aan jongeren met als doel kennis en ervaring te delen.

VeiligheidNL wil met de campagne het onderwerp veiligheid op de werkvloer bespreekbaar maken. Nu praten ouderen er niet over, ,,zij doen het werk immers altijd zo”, zegt de organisatie. Werkbuddies koppelt oudere, ervaren werknemers één op één aan jongeren met de bedoeling kennis en ervaring te delen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Adriana van Schalken | Payrolling Works op

    Goed initiatief! Ouderen beschikken over veel kennis en ervaring. Het zou zonde zijn als deze kennis van de werkvloer verdwijnt. Jongeren kunnen hier wat van leren (al zullen er een aantal zeggen van niet, later komen ze er wel op terug).

  2. Silvester Werring op

    Normaal is, dat een werknemer bij aanname met een (of meer) werknemer (s) meeloopt met ervaring in de organisatie. Er een lijst met onderwerpen wordt afgehandeld en aan de hand van observaties met de nieuwe werknemer de resultaten en / of vorderingen worden besproken. Ook bij functiewisselingen. Eveneens En een basis voor functionerings ? beoordelingsgesprekken.