‘Ik kan het beter dan de baas’

4

Een ruime meerderheid van de werknemers is van mening dat zij het werk van hun baas beter zouden uitvoeren dan de baas zelf. Dit blijkt uit een onderzoek van de vacaturewebsite Monsterboard.

65 Procent van de deelnemers zegt het beter te doen dan de baas, terwijl ruim een kwart de laatste zelfs “compleet incapabel” noemt. Daartegenover staat de 12 procent die de baas ‘’briljant’’ noemt, aldus de Volkskrant.

 

Recessie
Warren Hammond, managing director van Monsterboard, stelt dat bazen zich ervan bewust moeten zijn dat personeel in tijden van crisis kritischer oordeelt over de werkzaamheden van meerderen. “Hun werknemers zullen tijdens de wereldwijde recessie hard hebben gewerkt en beginnen zich nu af te vragen wanneer zij hiervoor erkenning krijgen. Deze gevoelens worden ook door de peiling bevestigd”. 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

 1. Wilga Janssen op

  Tja, zo’n onderzoek doet me denken aan onderzoeken over auto rijden. In die onderzoeken vindt een grote meerderheid ook dat ze beter auto rijden dan de anderen………..
  En natuurlijk: het kan altijd beter. Dus ook het leidinggeven/ managen kan altijd beter. En ook het medewerkerschap kan altijd beter.

  Wilga Janssen. Trainer|coach. De Kunst van Anders

 2. Weer een open deur ingetrapt, met die variant dat de economische crisis erbij wordt gehaald. Tevens lezen we elke dag dat managers hoge salarissen ontvangen en vaak absurde bonussen, wat het beeld nog verder bevestigd voor de werknemers.
  Die 12 % die hun manager briljant vinden, hebben denkelijk meer zicht en krijgen die kans ook, doordat een echte manager samen met zijn mensen de klus klaart!.
  Je hebt twee soorten leiders, de ene groep weet hoe hij zijn job moet aanpakken en betrekt de medewerkers erin en die andere groep is inderdaad incapabel en verbloemt dit door de baas te gaan spelen.
  En wanneer dan bij het bankwezen de top miljoenen in hun zakken stoppen en daarna vertellen dat er duizenden werknemers eruit moeten i.v.m. de economische crisis dan wordt de geloofwaardigheid van dit aparte niet bepaald sociale ?volk? die zichzelf als grote leiders zijn, niet groter.

 3. Je doet het samen met je ‘ baas’ . Als er afstand wordt gecreeerd door je baas mis je met elkaar de binding en verantwoordelijkheid. Juist door met elkaar te sparren over aanpak van de uitdagingen in een bedrijf, ben je uiteindelijk succesvoller.

 4. Two thumbs up voor Irmgard !!!
  Maar het neemt niet weg, dat het vaak niet eens zo onterecht is wat de werknemer zegt. En dat is – zeker in bepaalde sectoren – veelal te wijten aan het feit, dat werknemers werden “gepromoveerd” tot manager zonder enige opleiding, kennis van zaken etc. Vaak via een functie van “teamleider” over een team van “experts in h?n vakgebied” zonder dat de teamleider zelfs maar de minste kennis van zaken had omtrent dat vakgebied (bijvoorbeeld een verpleegkundige die hoofd wordt over een administratieve ploeg).
  Veel mensen (op lagere functies in het bedrijf) hebben in hun priv?leven al lang bewezen goede leidinggevenden te zijn (bijv. als teamleider van hun voetbalelftal). Er is nog steeds veel te weinig interesse binnen de bedrijven voor dit soort ervaring onder het personeel.