Hogere verwachtingen door veranderende personeelssamenstelling

0

Steeds meer vrouwen en jongeren doen hun intrede op de werkvloer. Dit veranderende personeelsbestand zorgt voor veranderende eisen aan de inrichting van de organisatie.

Auteur Erik Samdahl neemt je allereerst terug naar het eerste jaar dat je zelf ging werken. Wat waren je verwachtingen toen? Vond je niet dat je meer kansen moest krijgen om te laten zien wat je allemaal in je mars had? Vond je niet dat je een hogere beloning moest krijgen voor al het werk dat je verzette? Yep. Toch zeggen we van nieuwe generaties op de werkvloer vaak dat hun eisen en verwachtingen onrealistisch zijn.

Iedere jongere wil meer en sneller. Succes van jongeren wordt nu ook nog eens veel makkelijker en sneller via allerlei media gedeeld. En dat leidt weer tot hogere verwachtingen bij jongeren. Als je nu voor het eerst zou gaan werken zou je dezelfde hoge verwachtingen hebben.  

Voor organisaties betekent dit dat ze moeten veranderen. Dit geldt voor het aantrekken en behouden van jongeren. Maar tevens om aan veranderende verwachtingen van de oudere generaties te voldoen, die de mogelijkheden van sociale technologieën zien.

Succesvolle organisaties houden rekening met deze veranderingen en richten hun organisatie ernaar in.

Generaties
Het aantal medewerkers van de Millennial-generatie (Gen Y) groeit snel. Zij zijn opgegroeid met technologie en verwachten dat werkgevers daarin meegaan. Ze kunnen niet goed tegen inefficiënte wijzen van organiseren.

De generatie die erna komt, de generatie Z, is nog meer technologie-minded en stelt nog hogere eisen aan organisaties op het gebied van connectiviteit.

En volgens recent onderzoek gelooft  79% van de Babyboomers dat sociale media een aanzienlijke impact gaan hebben op organisaties.

Geslacht
Steeds meer vrouwen gaan werken. De personeelssamenstelling van organisaties wijzigt daardoor. Vrouwen blijken volgens onderzoek meer waarde te hechten aan sociale netwerken. Zij gebruiken deze voor (andere) perspectieven en inzicht.

Een veranderende personeelssamenstelling zorgt dus voor veranderende verwachtingen. Organisaties moeten anders ingericht worden en netwerken en het delen van kennis en inzicht vergemakkelijken.

Het originele artikel verscheen op het blog van HRM Today

Meer Mediascan 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.