Goed personeel behouden is onbegonnen zaak

1

Moet je goede werknemers ontslaan maar wil je afwijken van het afspiegelingscriterium om ze te behouden? Dat is een onbegonnen zaak.

Je mag bij cao 10 procent afwijken van de regel  maar dan moet je wel aantonen dat een werknemer onmisbaar is. Daarnaast geldt de afwijkingsmogelijkheid niet voor de leeftijdscategorieën 15-25 en 55 jaar en ouder.

Subjectief aspect
Roeland Hartman, partner en advocaat arbeidsrecht bij Legal experience Advocaten:  “Je hebt hier te maken met een subjectief aspect. Een werknemer moet uitzonderlijke kwaliteiten hebben en beschikken over bijzondere kennis en vaardigheden. Het is lastig om dat te toetsen.”

Nadeel afspiegelingscriterium
Het nadeel van het afspiegelingscriterium is dat werkgevers bij reorganisaties vaak blijven zitten met personeel waar ze liever vanaf willen. Hartman: “Reorganisaties zijn aan de orde van de dag, bedrijven moeten het met steeds minder personeel doen. Door het afspiegelingsbeginsel worden werkgevers in een doolhof van regels geduwd en zitten ze met personeel dat niet voldoet aan de wensen en toekomsteisen van de organisatie. Ze zijn verplicht de langstzittende en veelal ongemotiveerde personeelsleden te behouden. Er ligt nu wel een wetsvoorstel voor verruiming van de regel.”

Over het afspiegelingsbeginsel
Iedere werkgever moet het afspiegelingsbeginsel toepassen bij elke vorm van bedrijfseconomisch ontslag. Het afspiegelbeginsel houdt in dat de leeftijdsopbouw in een bedrijfsvestiging voor en na de ontslagen zo veel mogelijk gelijk zijn. Je kunt dus niet zomaar de jongste werknemers die het kortst in dienst zijn als eerste ontslaan.

Het afspiegelingsbeginsel is strikt genomen bedoeld voor het UWV, maar ook de meeste kantonrechters gebruiken dit uitgangspunt op dezelfde manier. Het maakt dus in feite niet uit of je de ontslagaanvraag indient bij de kantonrechter of het UWV.

Lees ook: ‘Reorganisatie: hoe behoudt HR vertrouwen?

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Kamiel Rietsema op

    Het afspiegelingsbeginsel is in principe goed, maar het knelt in zijn huidige vorm te veel en zou losser mogen om ondernemers te kans te geven ok te ondernemen.