Defensie lokt technici met 10.000 euro

0

Defensie is naarstig op zoek naar jong technisch personeel en is bereid daar een flinke premie op te zetten. Als ze een technische opleiding afmaken en voor 4 jaar tekenen bij de krijgsmacht, ligt voor hun een extra beloning van 10.000 euro klaar.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigde vrijdag een bericht hierover in het AD. Duizenden mensen raken bij Defensie de komende jaren door bezuinigingen hun baan kwijt. Veelal betreft het staf- en kantoorfuncties. Om op termijn de operationele capaciteit op peil te houden zijn komend jaar 4000 nieuwe mensen nodig, van wie een kwart technisch personeel zoals automonteurs, bouwvakkers en ICT’ers. In deze laatste categorie is goed personeel schaars.

Pijnlijk

Om de gaten op te vullen werkt de krijgsmacht samen met vaktechnische opleidingen zoals ROC’s. Ook zoekt ze samenwerking met het bedrijfsleven, zodat ‘we niet elkaars concurrenten op de arbeidsmarkt worden’, aldus de woordvoerder. Als de jonge militair na 4 of 8 jaar zijn contract heeft uitgediend, zou het bedrijfsleven deze nog betrekkelijk jonge maar inmiddels ervaren mensen kunnen binnenhalen, is het idee. De zegsman noemt het ‘wel pijnlijk’ dat aan de andere kant duizenden ervaren en loyale mensen met een staf- of kantoorbaan moeten afvloeien. ‘Maar dat is onvermijdelijk als we de operationele capaciteit zoveel mogelijk ongemoeid willen laten.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.