Defensie blaast opleiding 467 nieuwkomers af

0

Bijna 470 jongeren zijn momenteel niet welkom voor een opleiding en een baan bij de krijgsmacht, terwijl ze al wel waren aangenomen door het ministerie van Defensie.

Reden is dat Defensie de afgelopen tijd meer mensen had aangenomen dan de eigen begroting aan kon. De 467 jongeren zijn vanaf begin 2011 alsnog welkom, als ze dan nog willen.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigt berichtgeving daarover in De Telegraaf. ,,Het is niet goed als je terug moet komen op beloftes en we bieden onze excuses aan. Maar we moesten wel bijsturen.”

Volgens Defensie liep de werving van nieuwe militairen de afgelopen tijd als een trein, te voorspoedig dus. Slechte planning? ,,Daar kun je het op houden. Heel vervelend in elk geval.” Tegelijkertijd heeft Defensie nog altijd drieduizend vacatures, maar die mogen alleen geleidelijk worden ingevuld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.