De moderne ideeënbus

0

Veel organisaties twijfelen over het inzetten van sociale media. Wat kun je er nu mee?

In dit artikel een aantal voorbeelden van het succesvol inzetten van een intern blog. Zo is er het voorbeeld van een IT-organisatie dat een blog heeft opgezet om te laten zien aan medewerkers hoe it-projecten bijdragen aan bredere organisatiedoelstellingen en om te discussiëren over opkomende technologieën.  Zo worden en passant de relaties tussen de it-afdeling en andere afdelingen en business units versterkt.

Een ander mooi voorbeeld komt van supermarktketen Wal-Mart. Hier wordt een blog ingezet om goede ideeën van medewerkers te verzamelen. Zo kreeg Wal-Mart duizenden suggesties over hoe energie te besparen. Het idee om lampen in frisdrank- en andere automaten (vending machines) los te draaien leidde tot een besparing van 1 miljoen dollar. En dit is een suggestie die nooit door een consultant gedaan zou zijn.

Veel blogs worden opgezet om klanten of leveranciers te binden of te voorzien van informatie. Maar ook het interne blog heeft dus haar waarde als bijvoorbeeld ideeënbus. 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.