D66 wil meer om- en bijscholing 55-plussers

2

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya wil 200 miljoen euro investeren in het omscholen van werkloze ouderen. Ook wil ze meer bijscholing van werkende 55-plussers.

,,In andere Europese landen worden mensen tot veel later in hun carrière bijgeschoold. Dat moeten we in Nederland ook doen”, aldus Koser Kaya. En D66 schuwt niet cursussen te verplichten: wie een uitkering krijgt, mag gevraagd worden zich in te spannen om een baan te vinden.

De sociaal-liberaal wil het ook aantrekkelijker maken voor werkgevers om oudere mensen aan te nemen en stelt daarom voor om 275 miljoen euro vrij te maken om bazen die dat doen, te belonen met een belastingvoordeel. Daarbij wil Koser Kaya dat ondernemers niet langer het risico dragen voor het vermeende ziekteverzuim van oudere werknemers.

Ervaren werknemers zijn productiever dan mensen zonder ervaring, zegt het Kamerlid verder, maar de huidige cao’s prijzen 55-plussers toch de markt uit. ,,We moeten mensen gaan belonen naar hun prestaties, niet naar hun leeftijd. Daarmee worden 55-plussers weer aantrekkelijk en krijgen ze meer kansen.”

Koser Kaya wil dat de overheid het goede voorbeeld geeft en meer gaat belonen naar prestatie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Een verkiezingsstunt!! We moeten nog maar zien wat er naar de verkiezingen van deze wens overblijft.

  2. Deze partij, waarvan het grootste deel van het electoraat uit hoger opgeleiden bestaat, heeft maar niet door dat veel werkgevers maar ??n criterium kennen (en helemaal in crisistijd), namelijk liefst zo laag mogelijke personeelskosten. Na 40ste levensjaar is de werknemer duur en dus over en uit. Tenzij er helemaal, maar dan ook helemaal niemand te krijgen is. Dan mag zo?n iemand opdraven als uitkeringstrekker die moet werken met behoud van uitkering, als 65+ of als uitzendkracht (en ook in die volgorde). Nu het overgrote deel werkt op CAO basis en dus verplichte (en qua leeftijd oplopende) arbeidsvoorwaarden kent, is er sprake van accentuering van verschillen in personeelskosten waaraan de oudere werknemer zich simpelweg niet kan onttrekken omdat de CAO gevolgd moet.

    Politici bedenken, in de volle overtuiging dat het zo gaat werken, daarvoor als oplossing: afschaffen ontslagrecht, maximering van ontslagvergoeding en een ?bonus? voor indienstneming die nauwelijks toereikend is om de voor leeftijdsverschillen geldende pensioenpremie te compenseren. Een WW die door de werkgever moet worden opgehoest in de eerste zes maanden. En werknemers die al tot de nek toe in de financi?le verplichtingen zitten moeten in geval van werkloosheid een deel van hun WW gaan aanwenden voor om- en bijscholing.

    We praten in Nederland om de werkelijke oorzaken van de problemen heen. Kritiek is daarbij ??nzijdig en gericht op de werknemer. Want de werkgever staat min of meer op een voetstuk. Discrimineren mag, als het maar niet al te opzichtig gebeurt. Multinationals bedingen belachelijke tarieven vennootschapsbelasting die eerlijke mededinging in een heel ander daglicht zet (zelfs de VS ziet ons als belastingparadijs maar durft er vanwege Nederlandse deelnames in probleemgebieden niets over te zeggen). De misgelopen bedragen zijn naar verluid groot genoeg om binnen een regeringsperiode de crisis om te buigen.
    De rechter moet terughoudend zijn bij aan de kaak gestelde misstanden bij reorganisaties, aan de ene kant van het bedrijf kunnen werknemers wegens bedrijfseconomische redenen worden ontslagen of in een deeltijd WW regeling worden gedropt en worden aan de andere kant gelijktijdig bonussen uitgedeeld of vertrekregelingen meegegeven die direct toegang geven tot financi?le onafhankelijkheid.

    Als je bij dit alles ook nog eens de revue laat passeren dat bv de hele telecombranche boetes heeft gekregen wegens kartelvorming, idem bouw, bierbrouwerijen de horeca teisteren met wurgcontracten en een nationale trots in het nieuws komt vanwege omkoopbedragen om medische apparatuur aan de man te brengen dan is het politiek toch hoog tijd om het beeld over arbeid en ondernemen bij te stellen? Iedere te bedenken oplossing kent een basisprincipe dat in ieder geval bestaat uit faciliteren van goede werkgevers en lastenverzwaring voor de vervuilers.