Commerciële academici meest ‘gehunt’

0

Werkgevers zoeken vaker zelf naar talent. Commerciële academici worden het meest direct benaderd door een werkgever. Het minst ‘gehunt’ worden medewerkers uit de verpleging en de verzorging.

Dat blijkt uit het het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Online personen vinden en benaderen is makkelijker door de komst van CV-databanken, zoekmachines en social media. Vooral academici worden benaderd door werkgevers: de acht meest benaderde doelgroepen zijn WO-opgeleid. Driekwart van de verkopers met een academische opleiding wordt jaarlijks eenmaal of vaker ‘gehunt’.

Meest benaderde beroepsgroepen

Minstens één keer per jaar benaderd:

  • WO-verkoop / commercieel / sales  (75 procent)
  • WO-ICT / automatisering (67 procent)
  • WO marketing (67 procent)

Kansen

‘Lang niet altijd zijn overigens de beroepsgroepen die zich kenmerken door grote schaarste de meest benaderde doelgroepen. Opvallend is dat van alle HBO’ers techniek bijvoorbeeld 42 procent in een heel jaar geen enkele keer benaderd wordt. Dit is voor werkgevers een gemiste kans’, aldus Manola van Diest van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.’ 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.