CEO’s somber over 2013

1

Van de West-Europese CEO’s denkt slechts 22 procent in 2013 omzetgroei te gaan realiseren. Dat zegt PwC op basis van haar jaarlijkse CEO-survey onder 1330 bestuurders wereldwijd.

De resultaten van het onderzoek worden vanavond bekendgemaakt in Davos aan de vooravond van het World Economic Forum. 

Zorgen

Vooral het uitblijven van de economische groei, en zorgen over overregulering, overheidstekorten en een instabiele kapitaalmarkt zorgen voor het negatieve sentiment, zo zegt PwC.

Landen

In Rusland hebben de CEO’s het meeste vertrouwen in omzetgroei, terwijl in Zuid-Korea de bestuurders het meest pessimistisch zijn. Overal is ten opzichte van vorig jaar een minder florissant beeld te zien: in West-Europa daalde het vertrouwen van 27 naar 22 procent. Wereldwijd daalde dat percentage van 40 naar 36 procent.

Strategie

De drie meest voorkomende strategieën waarmee CEO’s reageren op de economische realiteit zijn: doelstellingen focussen op kleiner aantal kansrijke initiatieven, klantgerichtheid stimuleren en verbeteren van de operationele effectiviteit. Men is voorzichtig als het gaat om het aannemen van personeel: 45 procent is van plan dit jaar te werven (vorig jaar 51 procent). Een kwart wil juist minder personeel.

Personeel

Vooral in de zakelijke dienstverlening verwacht men meer mensen aan te nemen, terwijl het percentage CEO’s dat afscheid wil nemen van mensen het hoogst in de bankensector is. Toch blijft de vraag hoe je schaars beschikbaar talent aantrekt hoog op de agenda. Dat geldt vooral voor kleinere bedrijven, bedrijven in landen met economische groei en bedrijven in techniek en technologie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik vraag me af of een continue omzetgroei van 20% of meer, op de lange termijn uberhaupt wel haalbaar is, tenzij je andere ondernemingen overneemt of markten weet aan te boren. Op een gegeven moment zijn er nog een paar hele grote multinationals met diverse dochterondernemingen over, alle markten min of meer verzadigd en de natuurlijke hulpbronnen hier ook een eind op, lijkt me.