Bedrijf straft personeel met workout

4

Een Amerikaans kledingmerk straft winkelpersoneel in de flagship store in Italië met push-ups en squats.

Dit blijkt uit een interne mail, waar de Italiaanse krant Corriere della Sera de hand op wist te leggen. Wanneer het mannelijke personeel niet vriendelijk genoeg was tegen klanten of een bevel van een leidinggevende niet goed opvolgde, moesten zij zich tien keer opdrukken. Vrouwelijke medewerkers moesten in zo’n geval tien squats (kniebuigingen) doen.

Doel was dat de medewerkers zouden leren van hun fouten, aldus de interne mail. Een ex-werknemers die werd geïnterviewd door Corriere della Sera bevestigde deze gang van zaken, zo meldt Nu.nl.

In 2011 kwam het bedrijf ook al in opspraak, omdat mooiere werknemers meer zouden verdienen.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. En zo wordt een cartoon van Arend van Dam werkelijkheid. Dat zal hij bij het tekenenen ervan nooit hebben vermoed. Blijkt maar weer dat hoe gek je het ook kan bedenken, het zomaar echt kan gebeuren.

  2. Beter dan ontslag. Er bestaat namelijk nauwelijks ontslagrecht in Amerika.

  3. Geen gek idee. Het taboe op lijfstraffen mag best weleens doorbroken worden. Net zoals de corrigerende tik, die vaak vele uren vergaderen zou voorkomen. de tik kan uitgedeeld worden aan ondergeschikten maar zeker ook aan chefs. Op die manier worden de communicatielijnen behoorlijk bekort en optimaal benut. Het went snel en is zeker beter dan de uitzichtloze praatcultuur waarin we verzeild zijn geraakt. Ik heb al een promotekst voor een voorlichtingscampagne :
    Maak iemand niet gek maar sla hem gewoon op de bek.

  4. Als ik nu na uren op de kantoorstoel een paar push-ups doe, moet ik uitleggen waarom ik sport in de baas zijn tijd. Maar op deze manier is dat probleem meteen opgelost. Ook past het uitstekend in de plannen van onze overheid iets te doen tegen obesitas op het werk. Fantastisch!