ABN Amro schrapt 2350 arbeidsplaatsen

0

ABN Amro schrapt in de komende 3 tot 4 jaar in totaal 2350 arbeidsplaatsen. Dat maakte het bankconcern vrijdag bekend.

Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen.

ABN Amro maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren.

FNV Bondgenoten reageerde vrijdag geschokt op het verdwijnen van de arbeidsplaatsen. De vakbond vindt dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm met het schrappen van de 2350 banen ,,het kind met het badwater weggooit” en de organisatie broos maakt.

,,Het versnellen van interne processen betekent nog niet dat je ook meteen afscheid moet nemen van je medewerkers”, zei bestuurder Carla Kiburg. ,,Je hebt juist mensen met kennis en ervaring nodig die er voor zorgen dat de dienstverlening verbetert.”

Lees ook:
> Banken wereldwijd snijden fors in personeel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.