Aantal jongeren met Wajong blijft toenemen

1

Het aantal jongeren (tot 27 jaar) met een uitkering voor jonggehandicapten is in de eerste helft van vorig jaar toegenomen tot 75.000.

Dat zijn er bijna 4000 meer dan eind 2010. Vergeleken met juni 2007 zijn er 25.000 bijgekomen.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd.

Het aantal jonge Wajongers stijgt al geruime tijd. Wel is het aandeel volledig arbeidsongeschikten onder hen in de eerste helft van vorig jaar afgenomen. Vorig jaar juni was 90 procent van hen volledig arbeidsongeschikt, tegen 98 procent begin 2010. Dat komt volgens het CBS waarschijnlijk door de nieuwe Wajongwet die begin 2010 van kracht is geworden. Daarin wordt meer de nadruk gelegd op het vinden van werk en zijn de keuringseisen aangepast.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Stien Huisman op

    Meer Wajongers, meer burnout, meer vreemde ziektes. Heel aardig al deze gegevens. Het zegt mij niet zo veel. Wat ik wel merk is dat velen binnen de politiek, de overheid, de zorgsector, de medische wereld, de wetenschap en ga zo maar door, niet willen weten waarom dit zo is. Er wordt alleen maar aan symptoombestrijding gedaan. De oorzaak van al deze problematiek wordt niet eens gezocht.
    Wordt het niet tijd om ‘wakker’ te worden en na te gaan denken over wat we met z’n allen aan het doen zijn. We leven hier op aarde om te genieten van ons leven, van de natuur, om samen te zijn en samen te werken en niet om zo veel mogelijk geld te verzamelen voor een kleine groep mensen die nooit genoeg heeft. Is dat niet iets om eens over na te denken?