Onderwerp: Strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid is het proces dat het verschil inzichtelijk maakt tussen de aanwezige personeelsbezetting en de (toekomstige) behoefte aan werknemers met de juiste kennis en competenties en dat verschil vervolgens overbrugt. Met een strategische personeelsplanning kan HR de strategie van de organisatie binnen de gestelde termijn realiseren. Hierdoor is het mogelijk maatregelen en HR beleid te formuleren rondom in-, door- en uitstroom van werknemers en wordt een bijdrage geleverd aan de realisatie van de organisatiestrategie. Denk bij personeelsplanning ook aan generatiemanagement, reorganisatie en personeelsbehoud.

Artikelen over het onderwerp strategisch personeelsbeleid

HR Ontwikkeling
Een succesvol HR-beleid: deel successen én fouten

Na drie jaar achter elkaar de Best Small Workplace van Nederland te zijn, mag adviesbureau Lean Consultancy Group zich dit jaar Best Medium Workplace noemen. Voor het snelgroeiende bedrijf bestaat een succesvol HR-beleid uit het actief delen van successen en fouten.

HR Ontwikkeling
Alles over het winnende HR-beleid van House of Performance

Consultancybureau House of Performance is dit jaar verkozen tot ‘Best Small Workplace’ in Nederland. Organisatiespecialist Geralda van Sandijk staat XpertHR Actueel te woord en deelt het succes achter haar HR-beleid. ‘We willen niet te veel beslissen, geef medewerkers zelf de ruimte.’

Strategisch personeelsbeleid
Tien tips voor meer diversiteit

Diversiteit wordt vaak gemeten door te kijken naar gender en ras. Maar er is nóg een grote groep mensen waar we veel meer gebruik van kunnen maken: mensen met een handicap. In dit Amerikaanse artikel geven deskundigen tien tips.

1 2 3 38