Onderwerp: Strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid is het proces dat het verschil inzichtelijk maakt tussen de aanwezige personeelsbezetting en de (toekomstige) behoefte aan werknemers met de juiste kennis en competenties en dat verschil vervolgens overbrugt. Met een strategische personeelsplanning kan HR de strategie van de organisatie binnen de gestelde termijn realiseren. Hierdoor is het mogelijk maatregelen en HR beleid te formuleren rondom in-, door- en uitstroom van werknemers en wordt een bijdrage geleverd aan de realisatie van de organisatiestrategie. Denk bij personeelsplanning ook aan generatiemanagement, reorganisatie en personeelsbehoud.

Uitgelichte blog

Aangezien HR meestal wel zitting heeft in die managementteams, wordt van hen ook een steeds belangrijkere bijdrage verwacht. Wat kun je doen?
luk Smeyers

Lees het hele blogartikel

Artikelen over het onderwerp strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid
Tien tips voor meer diversiteit

Diversiteit wordt vaak gemeten door te kijken naar gender en ras. Maar er is nóg een grote groep mensen waar we veel meer gebruik van kunnen maken: mensen met een handicap. In dit Amerikaanse artikel geven deskundigen tien tips.

Blog
BlogDit maakt een werkgever aantrekkelijk

Als werkgever wil je aantrekkelijk zijn voor verschillende doelgroepen. Hoe ga je daar mee om en hoe stel je daar je HR beleid op in? Lector Karin Manuel legt uit hoe je zorgt voor aantrekkelijk werkgeverschap.

1 2 3 38