Wet DBA

Wet DBA staat voor Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie en is de opvolger van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Kort gezegd komt de Wet DBA er op neer dat opdrachtnemer en opdrachtgever overeenkomsten kunnen voorleggen aan de Belastingdienst en dat de Belastingdienst dan zal laten weten of sprake is van inhoudingsplicht voor de loonheffingen of niet.

Sinds de invoering van de wet worstelen werkgevers met de vraag of zij gebruik moeten (blijven) maken van ZZP’ers. Er zijn een aantal fiscale en arbeidsrechterlijke risico’s. Zo kan de Belastingdienst oordelen dat er in fiscale zin sprake is van een dienstverband, waardoor de opdrachtgever (met terugwerkende kracht) verantwoordelijk is voor loonbelasting en sociale premies. Ook is het mogelijk dat partijen een opdrachtovereenkomst sluiten, maar dat er onbedoeld sprake is van een arbeidsovereenkomst; de werkrelatie voldoet aan de omschrijving van een arbeidsovereenkomst zoals die in de wet staat. Dan is het arbeidsrecht van toepassing met grote consequenties voor de werkgever. Kortom, over de Wet DBA is het laatste woord nog niet gezegd. 

Meer weten over de Wet DBA? De auteurs van onze collega's van XpertHR hebben speciaal voor jou een naslagwerk gemaakt over dit thema.

Download de whitepaper

  • Met XpertHR krijgt u direct antwoord op al uw HR-vragen. XpertHR optimaliseert uw werkproces met arbeidsrechtelijke informatie, betaalbaar juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en nog veel meer. Alles wat u moet weten op één plek. En altijd up-to-date dankzij ons team van juristen en externe vakspecialisten. Voor meer informatie, ga naar www.xperthr.nl