Personeelsplanning

Strategische personeelsplanning maakt het verschil inzichtelijk tussen de aanwezige personeelsbezetting en de (toekomstige) behoefte aan werknemers met de juiste kennis en competenties en dat verschil vervolgens overbrugt. Met een strategische personeelsplanning kan HR de strategie van de organisatie binnen de gestelde termijn realiseren. Hierdoor is het mogelijk maatregelen en HR beleid te formuleren rondom in-, door- en uitstroom van werknemers en wordt een bijdrage geleverd aan de realisatie van de organisatiestrategie.

Denk bij personeelsplanning ook aan generatiemanagement, reorganisatie en personeelsbehoud.

Meer weten over het thema personeelsplanning? De auteurs van onze collega's van XpertHR hebben speciaal voor jou een naslagwerk gemaakt over dit thema.

Download de whitepaper

  • Met XpertHR krijgt u direct antwoord op al uw HR-vragen. XpertHR optimaliseert uw werkproces met arbeidsrechtelijke informatie, betaalbaar juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en nog veel meer. Alles wat u moet weten op één plek. En altijd up-to-date dankzij ons team van juristen en externe vakspecialisten. Voor meer informatie, ga naar www.xperthr.nl

Helft van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd

Werkend Nederland solliciteert actief tijdens kantooruren, blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1038 werknemers. Werkenden hebben vooral behoefte aan meer uitdaging en meer loon. Een goede employee experience kan organisaties hierbij helpen.