Onderwerp: Stelling

In de rubriek Stelling legt de redactie van XpertHR Actueel een prikkelende stelling voor aan drie ervaren HR-professionals die een reactie geven. Wil je ook eens meedoen? Stuur een mail naar redactie@xperthractueel.nl o.v.v. ‘Stelling’.

Leiderschap
StellingRol van manager moet rouleren

Zelfsturende teams zijn populairder dan ooit. En dat heeft ook gevolgen voor de rol van de manager. Hoe zou die rol er idealiter uit zien? En is die manager nog nodig? Daarom de stelling: De rol van manager moet niet door één persoon vast uitgeoefend worden, maar moet rouleren.

Stelling
StellingHR moet meer doen met cultuurverandering

HR draait niet alleen om personeelsmanagement. HR zou meer moeten doen met cultuurverandering en waarden die het vak ook omvatten, zoals respect, integriteit en sociale verantwoordelijkheid. XpertHR Actueel legt de stelling voor aan drie ervaren HR-professionals.

Stelling
StellingHR kan niet zonder ’employer branding’

Employer branding bepaalt het imago van het bedrijf zoals dat gezien wordt door werknemers en potentieel personeel. Hoe belangrijk is het employer brand in het aantrekken van talent? XpertHR Actueel vraagt het drie ervaren HR-professionals.