Winnaars HR Talent Award bekend!

0

Vrijdag 20 november was de grote finale van de HR Talent Award. Wie gingen er in de categorie HR starter en HR Young Professional naar huis met grote prijzen?

De HR Talent of the Year is een initiatief om jong talent, dat net of bijna, afgestudeerd is de kans te geven zich verder te ontwikkelen in het vakgebied HR. In de categorie HR starters waren in totaal 26 genomineerden en in de categorie HR Young Professional waren in totaal 13 genomineerden. Tijdens de finale moesten zij onder andere een business case uitwerken voor Brauw Blackstone Westbroek.

HR starter

De grote winnaar in de categorie HR starters is Laurence van Tuijl geworden. Zij is junior consultant bij Higher & Company. Haar visie: ‘HR staat niet los. Nooit. Niet binnen organisaties, maar ook niet van mij als persoon. Leiderschap binnen organisaties en het leiden van jezelf is hiervoor van belang. Het leiden van jezelf en daarmee het beïnvloeden van je omgeving, bijvoorbeeld je team, en de organisatie waarin je werkt. Je laten inspireren door anderen en daarmee mensen kunnen inspireren is de kern van het leggen van deze verbindingen. Oog hebben voor anderen en kijken vanuit meerdere perspectieven is iets dat in mij zit als persoon. Om dit te kunnen doen is je eigen energieniveau, naast de kennis, ervaring en inzichten, een van de belangrijkste bronnen waar je uit kan putten. Het op peil houden hiervan kan door aandacht te hebben voor vitaliteit. Gezonde voeding, beweging en positiviteit spelen hierin een cruciale rol. Met aandacht voor die aspecten lukt het mij om focus aan te brengen in zowel mijn werk als privé leven, om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Ik geloof dat dit niet alleen voor mij als persoon geldt, maar ook voor het optimaal presteren van organisaties.’

Laurence gaat er vandoor met een baan als junior HR adviseur bij Brauw Blackstone Westbroek.

HR Young Professional

De winnaar in de categorie Young Professional is Irma Vermeulen, strategisch adviseur bij Gemeente Deventer. Haar visie: ‘We netwerken continu: privé en zakelijk. Door de digitale mogelijkheden is dit alleen maar makkelijker geworden. Het netwerk beperkt zich al lang niet meer tot het land waarin je woont en tot de mensen uit je eerste kring. En dat geldt helemaal voor jongeren die aan het werk zijn en aan het werk gaan. Overal (net)werken en acteren we vanuit wat we kunnen, waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en wie we kennen. Dat is vaak heel divers. Waarom hebben we het in organisaties opeens over functies, posities, taak- en functieomchrijvingen, bijbehorende competenties en beperken we ons tot dat wat daarin beschreven staat?

Mijn visie is dat we veel meer gaan werken vanuit toegevoegde waarde. Daar waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en daar ook de verantwoordelijkheid voor nemen, af en toe corvee hoort er uiteraard bij. Dat laat zich niet beperken door een functiebeschrijving of de positie die je bekleedt. Soms vallen die 2 dingen mooi samen, maar niet altijd. In het netwerk gaat het om verbinden, halen en brengen. Je laat dingen over aan collega’s en partners, werkt echt samen, verbindt inhoud en mensen met elkaar en hebt er vertrouwen in dat zij de goede dingen doen. In het netwerk krijg je ook feedback op je handelen, direct of indirect: je blijven ontwikkelen en verbeteren is daarom een must.

Dit betekent plattere organisaties, meer verantwoordelijkheden leggen bij medewerkers en ook lager in de organisaties, geen onderscheid tussen vaste en tijdelijke werknemers. Continu blijven ontwikkelen en investeren daarin, minder procedures aan de voorkant en meer vertrouwen en vrijheid voor het oplossend en verbindend vermogen van mensen. En ook belangrijk: een andere stijl en rol van management. Veel meer gericht op ontwikkeling en het beste uit mensen halen met als uitgangspunt de eigen regie van medewerkers. De HR manager in een nieuw jasje kun je zeggen: zonder het betuttelende. En als het kan zelfs geen manager meer maar zelfsturing.’

Irma heeft een deelname aan het HR Development Program gewonnen. Een mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling voor HR expertise.

Wij wensen Laurence en Irma ontzettend veel succes in hun carrière binnen HR!

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.