Voorbeelddocument uitnodigingsbrief sollicitant

0

Dit document kunt u gebruiken als u een kandidaat uitnodigt voor een sollicitatiegesprek.

Opmerkingen

Om zeker te zijn dat een kandidaat beschikbaar is op het geplande tijdstip is het verstandig om eerst te bellen en per brief of e-mail datum en tijdstip te bevestigen. De laatste twee zinnen van de voorbeeldbrief kunnen dan uiteraard weggelaten worden.

Laat een sollicitant tijdig weten als er andere gesprekspartners bij het gesprek aanwezig zullen zijn. Een kandidaat kan overrompeld zijn als er meer (of andere) mensen aanwezig zijn bij het gesprek dan eerder is aangekondigd.

Voeg een routebeschrijving naar uw organisatie toe.

Voorbeeldbrief

[Bedrijf afzender]
[Naam afzender]
[Adres afzender]
[Postcode + plaats afzender]

[Naam sollicitant]
[Adres sollicitant]
[Postcode + plaats sollicitant]

[Plaats],[datum]

Betreft: Uw sollicitatie op de vacature [functietitel]

Geachte [heer/mevrouw] [naam sollicitant],

Naar aanleiding van uw sollicitatie voor de functie van [functietitel], nodigen wij u hierbij uit voor een gesprek. Het gesprek zal plaatsvinden op [datum]om [tijdstip]. Bij het gesprek zal ook de heer / mevrouw [naam], [functie], aanwezig zijn. Het gesprek zal naar verwachting drie kwartier tot een uur in beslag nemen.

Indien u verhinderd bent, wilt u dan contact met mij opnemen? Wij maken dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak.

Met vriendelijke groet,

[Naam afzender]
Meer lezen over dit onderwerp. Ga naar onze pagina over Recruitment »


MEER WETEN?

In XpertHR, de HR Antwoordbank, vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, praktijkcases en HR tools.
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van XpertHR voor uw organisatie? Vraag dan een offerte of online demonstratie aan op www.xperthr.nl.
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.