Vacatures arbeidsgehandicapten onvoldoende gevuld

0

Er worden nog onvoldoende vacatures voor arbeidsgehandicapten gevuld. In 2013 is er middels het sociaal akkoord afgesproken met werkgevers om 100.000 banen te creëren voor arbeidsgehandicapten. Deze plekken zijn gecreëerd, maar toch staan er nog teveel plekken open.

Volgens Aart van der Gaag, van het project 100.000 banen zijn er te weinig arbeidsgehandicapten om de huidige vacatures te vullen. ‘Er zijn maar 5.000 mensen beschikbaar. Je hebt minstens 25.000 tot 30.000 mensen nodig om de huidige vacatures te vullen’.

Een andere reden volgens van der Gaag is dat er wegens privacy te weinig informatie van deze arbeidsgehandicapten vrijgegeven mag worden, waardoor werkgevers geen volledig beeld krijgen van deze werknemer. ‘We kunnen alleen naam en nummer zien, verder niets. De een is goed in administratie, de ander in schoonmaak. Je moet weten of iemand kan tillen en hoeveel uur iemand kan werken’, aldus van der Gaag.

Bron: NOS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.