Tien presentaties over het inzetten van sociale media voor HR en recruitment

0

Op het blog Unbridled Talent zijn tien recente presentaties samengebracht waarin sociale media, in combinatie met HR en recruitment, centraal staan.

Deze presentaties geven een mooi overzicht van de diverse (on)mogelijkheden die sociale media bieden voor HR-professionals en recruiters.

Jennifer McClure heeft haar tien favoriete presentaties op dit gebied op een rij gezet.

1) SHRM Survey Findings: Social Media in the Workplace
Een presentatie die de resultaten van onderzoek naar het gebruik van sociale media binnen arbeidsorganisaties weergeeft.

2) Social Changes Everything
Een presentatie van organisatie Intuit over hoe zij sociale media succesvol inzetten voor het werven van personeel en tips over personal branding.

3) Innovatieve Recruiting Tips for 2012
Een filmpje waarin deelnemers en sprekers van een recruitmentconferentie tips geven over het inzetten van sociale media voor recruitment.

4) HR2.0: social Media Strategy for Recruitment & Talanet Management
Een zeer uitgebreide presentatie over de toegevoegde waarde van sociale media voor HR en recruitment. Er worden veel voorbeelden gegeven over hoe HR sociale media kan inzetten om doelen te bereiken zoals meer betrokken personeel, het verhogen van productiviteit en het voorkomen van verloop.

 

5) Innovatieve Recruiting within a Conservative Corporate Environment
Een presentatie over hoe sociale media zelfs binnen behoudende organisaties ingezet kunnen worden voor het vervullen van vacatures.

6) Q3 Trends Update: Social Recruiting
Een presentatie over de ontwikkeling van het inzetten van sociale media door werkgevers en werkzoekenden.

7) Using Social Media for Recruiting and HR
Na eerst wat duizelingwekkende aantallen over (de groei van) sociale media volgt een pleidooi om het individu centraal te stellen. Dit wordt o.a. geïllustreerd aan de hand van veranderend (consumenten-) gedrag.

8) Essential Elements of Social Recruiting
Een presentatie met veel feiten, cijfers en voorbeelden. Daarnaast aandacht voor de netwerken en tools die ingezet kunnen worden om de wervingsmiddelenmix vorm te geven.

9) Career Sites, Recruitment Strategy and The Candidate Experience
De wijze waarop carrière- en werkenbijsites worden ingericht evolueert. Toch houden veel organisaties vast aan de hun oude vertrouwde website. Deze sluit echter niet meer aan bij hun recruitmentstratgie en wat (potentiële) sollicitanten wensen. Verder veel tips om de ervaringen van websitebezoekers te verbeteren en zo meer (gekwalificeerde) sollicitanten te krijgen.

10) Save Your Cold Calls – Go Where Your Candidates Already Are
Zoek je doelgroep op, luister naar wat de doelgroep wil en handel daarnaar. Een presentatie met vele praktische tips over hoe gedroomde kandidaten te benaderen.

De tien presentaties zijn te vinden en te bekijken op het blog Unbridled Talent.
 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.