Tech-studenten uit Delft makkelijkst plaatsbaar

0

Delftse TU-studenten zijn het best inzetbaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van Times Higher Education, waarin lokale recruiters hun oordeel geven over de ‘employability’ van studenten van de verschillende hogescholen en universiteiten.

De technische universiteit wordt geroemd om zijn samenwerking met zowel bedrijfsleven, overheid als maatschappelijke organisaties. Studenten wordt het ondernemerschap bijgebracht en er zijn veel mogelijkheden voor werkgevers om op de campus met studenten in contact te komen. Op de tweede plaats staat de Rotterdamse Erasmus Universiteit, die veel doet aan loopbaanontwikkeling. Direct daarna volgt de particuliere Nyenrode Business University, uniek in business-onderwijs, aldus Times Higher Education. Slechts één hogeschool krijgt een vermelding in de top-tien: de Hogeschool Rotterdam.

Top-tien employability universiteiten en hogescholen

1             TU Delft
2             Erasmus Universiteit Rotterdam
3             Nyenrode Business University
4             Universiteit Leiden
5             Universiteit Twente
5             Universiteit van Amsterdam
7             Hogeschool Rotterdam
7             Rijksuniversiteit Groningen
7             Vrije Universiteit Amsterdam
10           Radboud Universiteit Nijmegen
10           TU Eindhoven

Wereldwijd

Wereldwijd voert ook al een tech-universiteit de ranglijsten aan. California Institute of Technology levert de meest gezochte studenten af, gevolgd door het Massachusetts Institute of Technology. Pas daarna volgen prestigieuze namen als Oxford, Harvard en Cambridge.

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.