Talent Pipeline houdt kandidatenbestand actueel

0

Bij het beheren van een bestand met potentiële kandidaten lopen recruiters steevast tegen het probleem aan dat de vastgelegde kandidaatsgegevens al snel verouderd blijken. Daar heeft LinkedIn een oplossing voor ontwikkeld: Talent Pipeline.

Sinds de opkomst van social media maken recruiters steeds actiever gebruik van deze online netwerken, omdat die hun toegang geven tot een enorme bron van talenten. Het gaat hier om talenten die zowel actief als passief op zoek zijn naar een baan. Passieve kandidaten zijn kandidaten die officieel niet gesolliciteerd hebben op een vacature, maar in beginsel wel in zijn voor een nieuwe baan. Hierdoor worden ze niet opgenomen in het Applicant Tracking System (ATS) van een organisatie. Veel recruiters gebruiken daarom hun eigen spreadsheet voor het beheren van kandidaten, hoewel die tool eigenlijk is ontworpen voor rekenwerk en niet om te zoeken naar potentiële kandidaten, contacten te onderhouden en samen te werken aan recruitment.

Zwakke plek

Om hierop in te spelen lanceerde LinkedIn in april dit jaar haar nieuwe tool: de Talent Pipeline. Deze tool is een uitbreiding op ‘LinkedIn Recruiter’ en richt zich vooral op de huidige zwakke plek van recruitment: het werven van passieve kandidaten. Op dit moment proberen bedrijven nog vaak een eigen database van kandidaten te ontwikkelen. Dit kost veel tijd en moeite en is niet altijd effectief. Zodra iemand namelijk zijn gegevens verandert op zijn LinkedIn-profiel, raakt de informatie direct verouderd en is de database niet meer up-to-date. De LinkedIn Talent Pipeline maakt dit een stuk makkelijker.

Alle high potentials binnen handbereik

Recruiters kunnen kandidaten en cv’s die ze via andere kanalen hebben gevonden importeren in de LinkedIn Recruiter-tool. Deze gegevens kunnen zo gemakkelijk worden beheerd en gedeeld met het hele team, net als elk ander gevonden LinkedIn-profiel.

Koppeling houdt kandidaatsprofielen up-to-date

Zodra nieuwe talenten worden toegevoegd, worden ze verbonden aan hun LinkedIn-profiel. Doordat gebruikers deze regelmatig bijwerken, ook wanneer zij niet op zoek zijn naar een baan, kunnen recruiters ze beter volgen en relaties opbouwen met potentiële kandidaten.

Efficiënter zoeken

Omdat de tool voorzien is van geavanceerde zoekfilters en gekoppeld aan het LinkedIn-netwerk, wordt het zoeken naar kandidaten op het professionele netwerk – voor de meeste recruiters toch al een dagelijkse activiteit – een stuk efficiënter.

‘Het handige is dat wanneer je een zoekopdracht uitvoert, je tegelijkertijd binnen het LinkedIn-netwerk en je geïmporteerde kandidaat-database zoekt. Zo heb je toegang tot een enorm aantal talenten die je bijvoorbeeld op basis van functietitel of ervaring kunt identificeren’, zegt Lena Olivier, Head of Hiring Solutions LinkedIn Benelux. ‘Inmiddels gebruiken al meer dan 75 van de “Fortune 100” en nog 6.000 andere bedrijven LinkedIn als bron om naar kandidaten te zoeken, nieuwe contacten te leggen, te evalueren en contact te blijven houden, omdat bijna al hun potentiële kandidaten profielen hebben op LinkedIn’, vervolgt Lena.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.