StellingHeeft het cv nog toekomst?

0

Videosollicitaties en assessments groeien in populariteit. Heeft het cv nog toekomst? XpertHR Actueel vraagt het drie ervaren HR-professionals.

De stelling:

Cv’s en sollicitatiebrieven zijn toe aan vervanging. In de toekomst werven we alleen nog op basis van video’s of assessments.

‘Jammer als het cv wegvalt’

Isolde Kolkhuis Tanke

Isolde Kolkhuis Tanke is adviseur, onderzoeker en docent Onderwijskunde bij Universiteit Utrecht. Als auteur van XpertHR.nl schrijft zij onder meer over opleiden:

‘Een werkgever wil tegenwoordig vaak liever zien wie iemand is dan wat hij gedaan heeft. Hij kan dat bijvoorbeeld testen door een voorstel te laten schrij-ven, een assessment te doen of een casus voor te leggen. Maar net als het LinkedIn-profiel geeft het curriculum vitae een mooi totaalplaatje van iemands loopbaan. Ik ben blij dat het niet meer beslissend is, maar ik zou het jammer vinden als het cv wegvalt.’

‘HR wordt steeds meer analytics’

Pascal Verheugd is HR-directeur bij food&hospitalitybedrijf Hutten in Veghel. In 2014 won hij de HR Top 100:

Pascal Verheugd

‘In de creatieve sector zullen videosollicitaties en assessments het cv niet gauw vervangen. Ik zie dat sollicitanten er veel aandacht aan besteden. Omdat ons culinaire bedrijf bekendstaat als ‘sociaal innovatief’, krijgen we wel twintigduizend open sollicitaties per jaar.
Vaak nodigen we kandidaten uit zich in een paar minuten te presenteren tijdens zogenaamde Castingdagen. Zoeken we een kok, dan richten we de keuken zo in dat twintig sollicitanten aan de gang kunnen. Werven we stafmedewerkers, dan draaien ze eerst twee dagen mee. Zo efficiënt mogelijk zoeken we uit of ze passen in onze bedrijfscultuur.
Mij valt op dat HR steeds meer de analyticskant op gaat. De voorselectie van sollicitanten wordt op de laptop gemaakt. Wij willen de techniek wel inzetten, maar we hechten meer aan authenticiteit, creativiteit en menselijk contact.’

‘Ik geloof in persoonlijk contact’

Henk Langeveld is HR-directeur bij een grote pensioenuitvoerder. Hij reageert op persoonlijke titel op de stellingen:

Henk Langeveld

‘Vroeger waren cv en brieven voldoende, maar er zijn veel professionele en waardevolle hulpmiddelen bijgekomen. Toch geloof ik nog altijd in het persoonlijke contact. Laat collega’s van verschillende afdelingen in het selectieteam zitten. Zij kunnen dan op elkaar afstemmen welke functie-eisen en profielen zij belangrijk vinden. Geef toekomstige medewerkers ook een goed beeld van de bedrijfscultuur.’

Wat vind jij? Stem op de poll

[polldaddy poll=”9727388″]

In de rubriek Stelling legt de redactie van XpertHR Actueel een prikkelende stelling voor aan drie ervaren HR-professionals die een reactie geven. Wil je ook eens meedoen? Stuur een mail naar redactie@xperthractueel.nl o.v.v. ‘Stelling’.

Lees meer over:

Over Auteur

Jolan Douwes is auteur van XpertHR. Behalve journalist is zij ook loopbaanadviseur. Zo pikt ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van werk snel op. Voor XpertHR Actueel schrijft ze onder andere interviews en praktijkverhalen.