Steeds meer robotisering in recruitment

0

Het uploaden van het CV in een databank van een vacaturesite wordt steeds populairder. Technologie neemt daarmee een steeds belangrijkere rol in bij het matchen van vacatures en kandidaten. Toch is netwerken nog steeds de belangrijkste manier om aan een baan te komen.

Ruim één op de vijf personen die het afgelopen jaar bij een nieuwe baan is begonnen, heeft deze baan gevonden via een netwerk. Hoe hoger mensen zijn opgeleid en hoe meer ervaring zij hebben, hoe effectiever hun netwerk. Zo heeft een kwart van de baanwisselaars die ouder zijn dan 50 jaar een nieuwe baan gevonden via een netwerk. Deze cijfers zijn gepresenteerd op de website www.hoevindikeenbaan.com. De data is afkomstig van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group.

Vacature in de krant
Traditionele media komen in de top 5 niet meer voor, maar toch vindt nog ruim een vijfde van de laagopgeleide 50-plussers hun baan via lokale kranten of huis-aan-huisbladen. Vooral voor hoger opgeleiden zijn papieren media minder effectief wanneer zij een baan zoeken. Zij kunnen zich naast hun netwerk het beste richten op vacaturesites.

Social media vs. vacaturesite
Opvallend is dat social media niet voorkomt in de top 5, terwijl hier juist wel veel aandacht voor is en er trainingen over bestaan. Ronald Hoek, arbeidsmarktanalist bij Intelligence Group, denkt hiervoor een oorzaak te weten: ‘Social media zijn steeds meer verweven met andere oriëntatiekanalen, zoals netwerken en vacaturesites. LinkedIn is bijvoorbeeld steeds meer een vacaturesite in de ogen van werkzoekenden. De scheiding tussen kanalen wordt steeds kleiner waardoor er geen sprake meer kan zijn van one single source apporoach.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.