Solliciterende werknemer ontslaan?

0

Is het verzwijgen van een sollicitatie bij de concurrent een reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden?

De situatie
Een werkneemster die net een verbetertraject achter de rug heeft, mailt haar werkgever dat ze toch gaat kijken naar een andere baan. Ze vraagt voor de zekerheid of ze kan worden ontslagen uit de verplichtingen van haar concurrentiebeding, hoewel ze de kans klein acht dat ze bij een concurrent aan de slag gaat. Later blijkt dat ze op dat moment al in een vergevorderd stadium van de sollicitatieprocedure zat bij de grootste concurrent van de werkgever. Als de werkgever daarachter komt, stelt hij de werkneemster vrij van werkzaamheden en verzoekt de kantonrechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

De vordering
De werkgever vindt dat de werkneemster op slinkse wijze heeft geprobeerd onder haar concurrentiebeding uit te komen. Daarom twijfelt de werkgever nu aan haar betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Daarnaast is het vertrouwen geschonden omdat ze e-mails met bedrijfsdocumenten vanuit haar privémail heeft verstuurd en klantgegevens in een Excel-bestand heeft laten zetten.

Het oordeel
De rechter ziet geen reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De werkneemster is weliswaar niet transparant geweest toen ze schreef dat de kans klein was dat ze bij een concurrent aan de slag zou gaan terwijl ze al in gesprek was met een concurrent. Maar het lijkt erop dat die actie voortkwam uit een zekere angst om de zekerheid van haar baan op te geven.
De rechter kan zich ook voorstellen dat de werkgever is gaan twijfelen aan de werkneemster maar dit deukje in het vertrouwen is niet voldoende om tot ontbinding over te gaan.
Het opvragen van de klantgegevens en de verstuurde mail lijken gewone onderdelen van het werk te zijn en duiden niet op het zonder toestemming meenemen van bedrijfsinformatie.

Gegevens rechtszaak:

ECLI:RBMNE:2013:2700, ontbindingsverzoek bij de kantonrechter Utrecht. Datum uitspraak: 14 maart 2013

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.