Solliciteren met LinkedIn-profiel

2

De recruitmentsoftware van Connexys en OTYS biedt sollicitanten sinds kort de mogelijkheid om te solliciteren met hun LinkedIn-profiel naast, of in plaats van, een conventioneel CV.

Dankzij de nieuwe functionaliteit worden de gegevens uit het Linkedin-profiel van de kandidaat automatisch ingelezen. Daardoor hoeft de sollicitant minder gegevens in te vullen, wat weer drempelverlagend werkt.

Toestemming
De sollicitant wordt eerst doorgeleid naar LinkedIn, waar hem toestemming wordt gevraagd zijn profielgegevens beschikbaar te stellen aan de werkgever waar gesolliciteerd wordt. Die toestemming kan verleend worden voor de periode van een dag, een week of een maand of tot de profieleigenaar zijn toestemming intrekt.

Actieve koppeling
De nieuwe functionaliteit is natuurlijk handig voor de sollicitant die zijn CV niet bij de hand heeft. Maar ook de recruiter heeft er direct voordeel van. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een actieve koppeling, wat inhoudt dat als de sollicitant zijn profiel heeft bijgewerkt, de gegevens in de database van de recruitmentsoftware ook mee veranderen. Zo beschik je als recruiter dus altijd over up-to-date gegevens. En de kandidaat hoeft maar op één centrale plaats zijn gegevens bij te werken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. K. Waslander op

    Aanvulling: Sinds februari bieden we dit ook al aan in onze Tangram RIS en ROOS software. We hebben ondersteuning ingebouwd voor LinkedIn en Plaxo profielen voor het solliciteren. Op pickthebest.nl te zien onder “Schrijf je in” > “Open sollicitatie”.

    We zien dat deze functionaliteit veel wordt ingezet en gebruikt!

  2. Als simpele werkzoeker ben ik overdonderd door het taalgebruik, het beroepsjargon. Ik voel me overgeleverd aan de leeuwen en denk een speelbal te zijn. Ik denk dat er te weinig persoonlijk contact is om te laten zien WIE je werkelijk bent en wat je werkelijk kan betekenen. Ik huiver van de afstandelijkheid.