Sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures

0

Sinds 2004 is het aantal vacatures niet meer zo laag geweest als eind juni van dit jaar. Het aantal vacatures daalt nu ongeveer een jaar lang. In het tweede kwartaal stonden er 109.000 vacatures open. Dat waren er 9000 minder dan in de eerste 3 maanden van dit jaar.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De afname van banen is in de meeste sectoren te zien. In de zorg, bij financiële instellingen, in het onderwijs en de landbouw is het aantal vacatures nog stabiel gebleven.

De ontwikkeling van de openstaande vacatures is te bepalen aan de hand van hoeveel nieuwe banen er ontstaan en hoeveel er worden vervuld. In het tweede kwartaal ontstonden 179.000 vacatures. Dat zijn 31.000 banen minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien lag het aantal vacatures dat werd vervuld ook een stuk lager. Daarmee lijkt volgens het CBS de dynamiek op de arbeidsmarkt verder terug te lopen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.