Recruiter zoekt recruiters

1

Afgelopen jaar groeide de vraag naar HRM professionals explosief. Deze groei zal zich in 2015 voortzetten, verwacht Yacht naar aanleiding van het onderzoek Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2014.

Het eerste kwartaal van 2014 begon al met een sterk groeiende vraag naar HR-professionals. Deze stijging van 25% ten opzichte van het jaar ervoor week al erg af van de trend de laatste jaren. De groei zette zich de rest van het jaar door.

In de vier grote steden vond de grootste groei plaats. Ellen Bergh, commercieel manager bij Yacht HRM over het onderzoek: ‘In de ze grootstedelijke gebieden zitten veel zakelijke dienstverleners die flink op zoek zijn naar HR-professionals.’

HR-specialisten vs. HR-generalisten
Vooral voor HR-specialisten groeide het aantal vacatures. De afgelopen jaren hebben veel organisaties gereorganiseerd. HR-afdelingen zijn gekrompen en verschillende traditionele HR-werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden, zijn overgedragen naar andere collega’s. Doordat andere medewerkers de algemenere HR-taken uitvoeren, is er nu vooral vraag naar HR-specialisten.

Recruiters nodig
Het meest opvallend is de sterk gegroeide vraag naar recruiters. Ellen Bergh: ‘Recruitment is een vak. Zonder badinerend over te willen komen wordt recruitment door HR afdelingen ‘erbij’ gedaan. Door reorganisaties is er geen ruimte meer voor recruitmentwerkzaamheden. Daarnaast zie je dat de behoefte aan nieuwe instroom toeneemt; de reorganisaties zijn doorgevoerd en we zien dat het bij vele bedrijven weer beter gaat. Het gaat hier dan niet om de invulling van één of twee vacatures, maar om opzetten van hele nieuwe afdelingen. Voldoende werk om hier een recruitment specialist op te zetten.’

Bron: onderzoek Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt 2014 Q4

Lees ook: ‘Computer gaat recruiter vervangen’ en De recruitmenttrends van 2015 volgens LinkedIn

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dick Klinkhamer op

    ?Recruitment wordt door HR afdelingen ‘erbij’ gedaan?. En dat is buitengewoon merkwaardig. Iedere vacature b.v. staat voor een bedrijfsinvestering van gemiddeld zo?n ? 35.000 (modaal inkomen) exclusief 25 % werkgeverslasten en werving & selectiekosten (10-15%). Bij tien vacatures op jaarbasis hebben we het over een slordig half miljoen, een bedrag waarvoor elders in de onderneming wel (veel zwaardere) criteria zijn opgesteld alvorens uit te geven.
    ?Door reorganisaties is er geen ruimte meer voor recruitmentwerkzaamheden.? Reorganisaties worden meestal doorgevoerd vanuit een financiële noodzaak en de ingezette maatregelen moeten uiteindelijk leiden tot positieve veranderingen die wezenlijk dienen bij te dragen aan de nieuwe windrichting. ?We gaan/moeten het anders doen? impliceert ook andere eisen voor nieuw aan te nemen personeel en andere afspraken met de overblijvers. Becijfering van de effecten van een reorganisatie blijft maar al te vaak (te) lang uit. En woekert het survivor lay off verder.

    Recruitment is de poortwachter voor de reikwijdte van uiteindelijk te behalen ondernemingsdoelstellingen en is ook de samenkomst van veel P&O processen. Denk aan sturing van (ongewenst) personeelsverloop, ziekteverzuim, een gemotiveerde flexibele schil, beloningsmodel of talentpool. Een serieuze bezigheid dus wanneer P&O zich op de kaart wil zetten.