‘Psychologische test in kinderopvang’

1

Mensen die in de kinderopvang willen werken, zouden een lichte psychologische test moeten ondergaan.

Daarvoor pleit hoogleraar kinderopvang Louis Tavecchio aan de Universiteit van Amsterdam. Hij vindt ook dat kandidaten beter gescreend zouden moeten worden op hun “morele status”. Misschien moeten er camera’s worden opgehangen in de kinderdagverblijven, oppert hij. Of zou moeten worden geregeld dat mannelijke medewerkers niet meer alleen zijn met de kinderen.

Nu hebben sollicitanten een ‘verklaring omtrent gedrag’ nodig om op de loonlijst van een kinderdagverblijf te komen. Het onderzoek dat bij de verklaring hoort, zou volgens Tavecchio uitgebreid moeten worden.

Volgens Tavecchio zijn de extra maatregelen van belang om mensen het gevoel te geven dat hun kinderen veilig zijn in de kinderopvang. ,,We kunnen deze misbruikzaak niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Alhoewel je je bij veel van deze voorstellen afvraagt: In welke sfeer komen de medewerkers terecht als ze zoveel wantrouwen om zich heen ervaren.”

Het is, volgens Taveccio, nu eenmaal een gegeven dat plegers van pedofilie vaker mannen zijn dan vrouwen. ,,Aan de andere kant ben ik er een groot voorstander van dat er juist ook mannen in de kinderopvang werken. Dat is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen, zeker als ze alleen bij hun moeder opgroeien.”

In Groot-Brittannië heeft zich een aantal jaar geleden ook een misbruikzaak voorgedaan in een kinderdagverblijf. De dader was ook daar een man. ,,We moeten onderzoeken welke maatregelen ze daar toen hebben genomen. Want onderzoek heeft daar uitgewezen dat er nu weer veel steun is voor mannen in de kinderopvang.”

Lees ook:
> Verklaringen goed gedrag goedkoper

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Mee eens. Ik selecteer al jaren mensen op integriteitsaspecten. Lees mijn blog op assessmentsonline.nl. Het gaat bij de screening/selectie om een combinatie van een levensloopinterview en integriteits- en persoonlijkheidsvragenlijsten waarin op diverse manieren naar integriteit, persoonlijkheid, gedrag en morele ontwikkeling worden gekeken.