Proefpersonen gezocht voor gezichtsherkenningstest

0

Ben je HR-professional en zou je weleens willen weten wat er uit een test op basis van je gezichtsexpressie komt? P&O Actueel Magazine zoekt twee proefpersonen voor een artikel over deze nieuwe testmethode van een Nederlands bedrijf. Wat vind jij er als HR-professional van en zou je dit middel willen inzetten om sollicitanten te werven?

De test is simpel en kost weinig tijd: in ongeveer tien minuten tijd beantwoord je een aantal sollicitatievragen die veel denkwerk vereisen. Op je mobiel of laptop wordt je reactie geregistreerd. Na elk antwoord stuur je die naar Clearwater Skyfields, het bedrijf achter de test. In je mailbox krijg je tien minuten na afloop een uitgebreid rapport over je gedrag, interactie en werkhouding.

Werving en selectie

Oprichter en bedenker Ghita Ramdhiansing stelt twee testen beschikbaar. In het artikel zal de nadruk niet liggen op de uitkomst, maar op je ervaring met dit nog vrij onbekende hulpmiddel bij werving en selectie.

Auteur Jolan Douwes zal voor de publicatie in goed overleg met je bespreken welke resultaten in het artikel komen. Zij besteedde begin november al aandacht aan de test in De Volkskrant. Voor XpertHR Actueel laat zij ook een criticus en een HR-professional die met deze methode werkt aan het woord.

Vind jij het leuk om proefpersoon te zijn? Meld je dan voor zaterdag 1 december met een korte motivatie aan bij jolan.douwes@reedbusiness.nl.

Over de keus van de proefpersonen wordt niet gediscussieerd.

 

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.