Opmerkelijke sollicitatievragen

0

Tijdens sollicitatiegesprekken worden vaak dezelfde soort vragen gesteld. Maar het kan creatiever. De website Glassdoor.com verzamelde een paar jaar geleden interviewvragen die sollicitanten kregen voorgelegd tijdens een sollicitatiegesprek. De website maakte een top 25 met de meest opmerkelijke vragen. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

  1. Als je zou krimpen tot de maat van een potlood en in een blender zou worden gestopt, hoe zou je proberen er weer uit te komen?
  2. Beoordeel jezelf op een schaal van 1 tot 10 hoe raar je bent.
  3. Hoeveel basketballen passen er in deze kamer?
  4. Als je een superheld kon zijn, welke zou je dan kiezen?
  5. Je hebt  drie stukken verjaardagstaart, die je moet verdelen in acht precies gelijke stukken. Hoe doe je dat?
  6. Een appel kost 20 cent, een sinaasappel 40 cent en een grapefruit 60 cent. Wat kost een peer?
  7. Hoe worden M&M’ s gemaakt? (deze vraag werd niet bij een snoepfabriek gesteld, maar bij een bank)
  8. Hoeveel verkeerslichten zijn er in Manhattan?
  9. Je bent in een donkere kamer en er is geen licht. Je moet een paar dezelfde sokken vinden voor je sollicitatiegesprek. Je hebt 19  grijze sokken en 25 zwarte sokken. Hoe groot is de kans dat je een paar dezelfde sokken te pakken krijgt?
  10. Wat hebben hout en alcohol gemeen?

Bron: Glassdoor.com

Google is een bedrijf dat bekend staat om haar vreemde vragen door recruiters. Maar niet meer, zo laat het bedrijf weten. Brainteasers blijken een verspilling van tijd. Lees het artikel: ‘Google stelt sollicitant geen onzinnige vragen meer’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.