Online profiel op weg om traditionele cv te vervangen

2

Een meerderheid van de werkgevers, 54 procent, verwacht dat een online profiel het traditionele cv gaat vervangen.

Als belangrijkste redenen hiervoor noemen zij dat gestandaardiseerde profielen gemakkelijker te vergelijken zijn en dat talenten met online profielen beter te vinden zijn door geautomatiseerde screeningtools. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone Solutions, wereldwijd aanbieder van Software-as-a-Service (SaaS) talentmanagementoplossingen, onder meer dan 300 respondenten uit de talentacquisitie branche.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 73 procent van de werkgevers social media nu al beschouwt als een goed extra middel voor talent acquisitie. 19 procent van de werkgevers gaat nog een stap verder en verwacht zelfs dat social media de gebruikelijke middelen zoals vacaturesites en advertenties zal vervangen.

“De persoonlijke touch van het traditionele cv kan niet zomaar gevat worden in een standaard online profiel. Dat wordt nu nog gezien als een nadeel. Echter de nieuwe generatie recruiters en HR professionals zijn opgevoed met social media. Het zou daarom niet reëel zijn om verdere integratie van social media in werving en selectie uit te sluiten”, aldus Sander Kerkhoffs, Managing Director Nederland bij StepStone Solutions.

Lees ook:
> Social Media voor Human Resources
> Huidig bedrijfsbeleid hindert social media recruitment
> Human resources en sociale media

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Een online profiel kan zeker een goede bijdrage leveren, maar ik denk niet dat deze het traditionele CV binnenkort zal vervangen.