Online marktplaats voor flexwerkers zorg

0

Intrakoop, leverancier van tijdelijk personeel voor de zorg, start vandaag met de Intrakoopinhuurdesk.nl. Aangesloten zorginstellingen kunnen via deze online portal vacatures plaatsen en de beste kandidaat selecteren om tijdelijk in te huren.

Deze virtuele marktplaats heeft de inkoopcoöperatie samen heeft opgestart met Managed Service Provider Staffing Management Services. Leveranciers en zzp-ers kunnen hiermee op één plek inschrijven voor tijdelijk werk door het hele land.

Grotere arbeidsmarkt
De Intrakoopinhuurdesk.nl bedient 570 zorginstellingen met 6.400 locaties – waaronder ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen. Aangesloten zorginstellingen kunnen hiermee transparant en snel tijdelijke medewerkers, zorg- en overig personeel, werven en selecteren. Het idee achter dit online platform voor de hele sector is dat zorginstellingen op deze manier een veel grotere arbeidsmarkt aanboren dat versnippering wordt voorkomen.

Marktwerking
Frank Kaptein, bestuurder van Intrakoop, kunnen. “Via Intrakoopinhuurdesk.nl kunnen zorginstellingen direct en transparant professionals inhuren, tegen een concurrerend tarief. Bij elke individuele aanvraag wordt namelijk marktwerking toegepast. Bovendien maakt het collectieve online systeem gebruik van objectieve gunningscriteria bij de selectie van kandidaten. Dat maakt het complexe inhuurproces voor onze leden efficiënter en goedkoper en alle kandidaten hebben gelijke kansen.”

Zorginstellingen hebben steeds meer tijdelijk personeel nodig. De uitgaven voor personeel niet in loondienst (PNIL) zijn in de zorgsector in 2012 gestegen naar 1,7 miljard euro, zo blijkt uit het  Jaarverslagenanalyse zorgsector 2012 van Intrakoop.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.