Onboarding slim gedigitaliseerd

0

HR zette het afgelopen jaar extra stappen, en dat kan XpertHR niet zomaar voorbij laten gaan. Freek Bosse van chemiebedrijf BASF nomineerde Talent Manager Kirsten Pegels voor HR XpertHR van 2019. En dat is zij geworden!

Preboarden

Kirsten Pegels

Hoe houd je de arbeidsrelatie warm nadat iemand is aangenomen, én voordat iemand begint? Kirsten dichtte dit gat met een preboardingsproces en zorgde voor een succesvol en smart digital onboardingsproces. Na het aannemen van een kandidaat worden er op gezette tijden automatisch berichten verstuurd aan de manager met reminders voor taken als visitekaartjes aanvragen, laptop en IT regelen en een buddy aanwijzen en informeren. Vanuit ditzelfde systeem wordt de manager er ook regelmatig op gewezen om tussentijds contact op te nemen met de nieuwe medewerker, bijvoorbeeld voor het maken voor een koffie-afspraak tussendoor.

Succesvol onboarden

‘Met dezelfde onboardingstool gaan er standaard mails uit die de kandidaat op de hoogte houden. Hij/zij ontvangt linkjes naar onze social media kanalen, informatie over ons bedrijf, filmpjes over hoe hun eerste dag er uit komt te zien en een welkomsfilmpje van de site manager. Ook kan diegene via de tool een foto en tekst opsturen voor in onze interne nieuwsbrief.’ Eenmaal aan het werk ontvangt de manager automatisch na 80 dagen een alert voor het 100-dagengesprek. De afsluiting van het onboarding proces is vervolgens de deelname aan het introductie-event. ‘Ik merk dat managers hun taken binnen zo’n proces daadwerkelijk uitvoeren. Voorheen heerste de ‘oh, dit moest ik nog doen!’-sfeer. Nu loopt alles veel soepeler.

  • Dit artikel komt tot stand in met XpertHR. Deze antwoordbank biedt arbeidsrechtelijke informatie, juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en meer. Geïnteresseerd? Meer informatie >>>
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.