Nieuwe tool voor social referral recruitment

0

Netwerven, een adviesbureau op het gebied van online recruitment, heeft afgelopen maand een nieuw product gelanceerd: Refurls. De tool maakt het mogelijk om op relatief eenvoudige wijze social referral recruitment te faciliteren.

De lancering is inmiddels bij een aantal bedrijven in volle gang. Bij Delta Lloyd prijkt de Refurls-button al naast het rijtje bekende social-media-buttons.

De populariteit van social referral recruitment, waarbij medewerkers hun sociale netwerk inzetten bij de werving van medewerkers, is de laatste tijd flink gegroeid. Dat komt niet alleen omdat het aantal mensen dat actief is op social media zo gegroeid is, maar vooral omdat het een bijzonder effectieve manier van werven blijkt te zijn. Toch is het arsenaal aan tools waarmee social referral recruitment handen en voeten gegeven kan worden tot nu toe op één hand te tellen.

Aanschaffen software niet nodig

Door de lancering van Refurls valt er voor de HR-manager die een dergelijke oplossing wil gaan aanschaffen dus weer meer te kiezen. En dat is natuurlijk altijd goed, want meer concurrentie is niet alleen gunstig voor de prijsontwikkeling, het komt ook de productkwaliteit ten goede. Maar niet alleen om die reden is Refurls een welkome aanvulling. De tool werkt direct vanaf de bestaande website, waardoor er ten behoeve van de implementatie geen nieuwe software hoeft te worden aangeschaft.

Delen via de Refurls-button

Het toevoegen van de Refurls-button aan de vacaturepagina’s van de ‘werkenbij’-site – een eenmalige, betrekkelijk eenvoudige aanpassing door een developer – volstaat om de tool in gebruik te kunnen nemen. Als de button eenmaal geplaatst is, kunnen geregistreerde medewerkers vacatures bij hun werkgever delen en hun netwerk uitnodigen om te solliciteren via social media (Twitter, Facebook, LinkedIn) en andere online kanalen (e-mail). 

Meten en belonen

Alle activiteiten die hieruit volgen (aantal kliks, sollicitaties, hires, etc.) worden gemeten en inzichtelijk gemaakt. Vervolgens kunnen medewerkers op basis van die resultaten beloond worden, bijvoorbeeld in de vorm van een aanbrengpremie als de vacature is ingevuld door hun toedoen. Om sollicitaties te kunnen meten moet er een koppeling met bijvoorbeeld Google Analytics tot stand gebracht worden. Voor het meten van het aantal hires is een koppeling met het door de organisatie gebruikte Applicant Tracking System (ATS) noodzakelijk.

Stimulerende middelen

Refurls bevat ranglijsten, interne competitiemogelijkheden, medewerkersoverzichten, uitgebreide statistieken en activerings- en motiveringsmiddelen. Het succes van een referral programma is immers sterk afhankelijk van het draagvlak binnen de organisatie en het animo onder de medewerkers.

Prijsmodel

De kosten voor het gebruik van Refurls zijn gekoppeld aan het aantal actieve gebruikers. Men betaalt dus enkel voor de gebruikers die daadwerkelijk vacatures delen. Grote organisaties wordt maatwerk geboden, waarbij het aantal gebruikers onbeperkt is. Bij vijf actieve gebruikers of minder is het gebruik gratis. De applicatie zal in de toekomst nog verder worden doorontwikkeld, waardoor bijvoorbeeld ook het delen van producten en marketingacties via sociale netwerken mogelijk wordt.

Bron: Refurls.nl / Netwerven.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.